coronavirus la caini
Posted in caini

Câinii pot fi infectați cu coronavirus? Experții spun să nu vă faceți griji

Oficialii responsabili din domeniul sănătății spun că nu există dovezi care să ateste faptul că animalele de companie precum pisicile și câinii pot contracta coronavirusul. Toate astea venind în mijlocul unui raport din Hong Kong cu privire la un test pozitiv de coronavirus la un câine pomeranian.

Răspândirea coronavirusului a ridicat întrebarea dacă oamenii sunt singurele mamifere afectate de această boală care acum s-a răspândit în cel puțin 40 de țări.

Se poate răspândi coronavirusul la câini și pisici?

Organizația Mondială a Sănătății și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au remarcat faptul că în prezent nu există dovezi că animalele de companie precum câinii și pisicile pot fi infectate de virusul COVID-19.

“Cu toate acestea, este întotdeauna o idee bună să vă spălați mâinile cu apă și săpun după contactul cu animalele de companie”, a menționat OMS pe site-ul său. “Acest lucru vă protejează împotriva diferitelor bacterii comune, cum ar fi E. coli și salmonella, care se pot transmite de la animalele de companie la oameni ”.

Nu s-a raportat nicio informație despre testarea pozitivă a animalelor de companie în S.U.A. sau în U.E.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart