Posted in Rase de caini

Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrier a fost inițial crescut ca și câine de vânătoare, este un câine loial, fericit, inteligent, căruia îi place să se joace toată ziua.

Neînfricat, Jack Russell Terrier este o rasă veselă, obraznică, devotată și iubitoare. Sunt extrem de inteligenți, foarte activi și le place aventura. Deoarece au tendința de a se plictisi ușor, lipsa de stimulare mentală îi poate face mofturoși sau distructivi. Sunt jucăuși și se înțeleg bine cu copiii și cu străinii, deși tachinarea i-ar putea face ostili.

Dacă este socializat de la o vârstă fragedă, Jack Russell Terrier se poate înțelege bine cu alți câini. Cu toate acestea, preferă să fie singurul animal de companie din casă. Dresajul este recomandat de la o vârstă fragedă pentru a scoate la iveală tot ce este mai bun în prietenul tău.

Știați că: un Jack Russell Terrier poate sări până la cinci ori înălțimea sa.

Jack Russell Terrier a fost inițial crescut în Anglia pentru vânătoarea de vulpi. Sunt vânători la origine și se bucură să exploreze, să alerge și să sape. Nu par să se obosească niciodată și pot fi plini de energie, chiar și după ce au avut o zi plină. Fiind foarte activi, o alergare zilnică sau un joc de vânătoare este recomandat. Asigurați-vă că-i plimbați dimineața și noaptea dacă nu este nimeni acasă în timpul zilei. De asemenea, pot fi foarte vocali. Din fericire, nu necesită multă îngrijire, iar periajul regulat suficient pentru a avea un câine sănătos.

Controale de sănătate bianuale și vizitele la medicul veterinar sunt importante pentru a vă asigura că prietenul dvs. este sănătos și fericit pe parcursul tuturor etapelor vieții. Afecțiunile frecvente includ boli oculare și probleme de auz. Împreună cu medicul veterinar, puteți stabili și menține un program preventiv de îngrijire a sănătății bazat pe nevoile individuale ale companionului dvs. canin.

Cât de mare crește un Jack Russell Terrier?

Un Jack Russell Terrier este o rasă de câini de dimensiuni mici și mijlocii, cântărind între 6 și 8 kg, cu o înălțime cuprinsă între 25 și 38 cm.

De cât spațiu au nevoie acești câini?

Deși prosperă cel mai mult atunci când au acces la o curte, dacă li se oferă suficient exercițiu, pot trăi fericiți și într-un apartament.

Câtă energie are un astfel de câine?

Ca un alergător de maraton, mereu în mișcare. O plimbare zilnică, o alergare sau un joc de recuperare este o necesitate pentru acest animal de companie.

Cât de dificil este un Jack Russell Terrier de dresat?

Este un câine inteligent, dar are nevoie de foarte mult antrenament ca să se comporte frumos.

Sunt acești câini potriviți pentru familii?

Acest câine este potrivit pentru toate gospodăriile dacă este dresat. De asemenea, sunt câini de pază buni.

Sunt acești câini compatibili cu alte animale?

Instinctul lor natural de vânătoare îi face să nu se împrietenească întotdeauna cu alte animale de companie din familie.

De câtă companie are nevoie un Jack Russell Terrier?

Se pot descurca și singuri, atâta timp cât îi oferiți o mulțime de jucării și vă asigurați că îi plimbați zilnic.

Este această rasă de câini hipoalergenică?

Nu

Ce nevoi de îngrijire au acești câini?

Nu necesită multă îngrijire: doar periați-i săptămânal și faceți-le baie când este necesar. Au un strat dublu de blană, scurtă, în general alb cu pete negre sau maro.

Cât năpârlesc câinii din rasa Jack Russell Terrier?

Acești câini lasă o cantitate moderată de păr.

Ce tendință de a lătra au acești câini?

Sunt comunicatori puternici și vă vor anunța frecvent părerea lor, ca să nu mai vorbim de cât de mult vă iubesc.

Vă recomandăm și:

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart