Shiba Inu
Posted in caini

Shiba Inu

Încăpățânat, îndrăzneț și incredibil de alert, Shiba Inu este un animal de companie interesant și minunat. Cel mai potrivit pentru gospodăriile fără copii sau animale de companie. Este un tovarăș loial care are nevoie de exerciții fizice zilnice.

Shiba Inu are o înfățișare de vulpe, este foarte inteligent dar are un temperament de copil mic. Aspectul său frumos, blana ușor de îngrijit, lipsa mirosului, în general liniștit și bine dispus, îl face un animal de companie minunat. Totuși au o personalitate complexă și pot ajunge să conducă casa. Sunt alergători străluciți – este un Usain Bolt al lumii canine – și vor alerga după orice obiect în mișcare. Acest câine trebuie ținut întotdeauna în lesă. Au nevoie de acces la o curte împrejmuită. Sunt maeștri ai evadărilor și vor găsi o modalitate de a scăpa indiferent cât de sigură este curtea. Sunt inteligenți și foarte isteți, ceea ce îi face minunați pentru dresaj, dar sunt, de asemenea, puternici și independenți. Shiba Inu sunt câini buni pentru cei care au timp să îi dreseze, dar sunt renumiți pentru că fac ceea ce vor, când vor. Sunt o rasă primitivă și tind să-și asculte mai mult instinctele decât antrenamentul. Sunt grațioși, agili și plini de energie. O alergare viguroasă prin parc este ideală pentru ei. Sunt potriviți pentru familiile cu copii mai mari, deoarece Shiba Inu nu are răbdare să se ocupe de cei mici.

Foarte interesant!

Știați că: Shiba Inu este una dintre cele mai populare rase de câini din Japonia și personalitatea acestor câini se rezumă adesea în trei cuvinte: kan-i se referă la vigilența și curajul lor, ryosei la bunătatea lor, dispoziția loială și ascultătoare și soboku la aspectul lor frumos și natural.

Sunt cântăreți desăvârșiți și sunt cunoscuți ca fiind foarte vocali când vor ceva. Dacă ar putea spune un cuvânt, acela ar fi „al meu”. Sunt animale de companie fermecătoare și iubitoare, care adesea transformă oamenii în fani Shiba Inu pe tot parcursul vieții. Cu proprietarul potrivit, acest câine este un animal de companie minunat. Tind să fie agresivi față de alți câini și pisici, datorită instinctului lor de vânătoare. Shiba Inu năpârlește mult și necesită îngrijire minimă, e suficient periaj săptămânal. Câinele Shiba Inu nu este hipoalergenic.

Controale de sănătate bianuale și vizitele la medicul veterinar sunt importante pentru a vă asigura că prietenul dvs. este sănătos și fericit pe parcursul tuturor etapelor vieții. Este important ca împreună cu medicul veterinar să se stabilească și să se mențină un program preventiv de îngrijire a sănătății pe baza nevoilor individuale ale companionului dvs. canin. Shiba Inu este o rasă relativ sănătoasă, dar este susceptibilă la probleme minore, cum ar fi alergiile, cataracta și luxația rotuliană (dislocarea genunchilor).

Cât de mare ajunge un Shiba Inu?

Este o rasă de dimensiuni mici, cântărind 7-10 kg, cu o înălțime medie de 33-40 cm.

De cât spațiu are nevoie Shiba Inu?

Acestui câine i se potrivește cel mai bine o locuință mare, cu o curte spațioasă.

Câtă energie are Shiba Inu?

Au un nivel ridicat de energie. O alergare zilnică și o mulțime de jocuri îl vor face pe acest câine fericit.

Cât de greu sunt câinii din rasa Shiba Inu de dresat?

Sunt câini inteligenți, dar încăpățânați, care își ascultă propriile instincte.

Sunt acești câini potriviți pentru familii?

Sunt animale de companie excelente și tovarăși loiali.

Sunt Shiba Inu compatibili cu alți câini și animale?

Sunt cei mai potriviți pentru gospodăriile cu un singur animal de companie.

De câtă companie are nevoie un astfel de câine?

Le place să se afle în aproprierea familiei lor, dar pot fi distanți și independenți.

Este Shiba Inu o rasă de câine hipoalergenică?

Nu.

Ce nevoi de îngrijire are Shiba Inu?

Această rasă necesită întreținere redusă. E suficient periaj săptămânal. Au un strat de blană dublu și gros, care este în general de culoare roșie spre portocaliu, crem spre alb sau roșu, cu vârfuri negre.

Shiba Inu năpârlește?

În timpul sezonului de năpârlire, acest câine are tendința să năpârlească mai mult.

Shiba Inu are tendința de a lătra?

Au o tendință scăzută de a lătra, dar sunt cunoscuți pentru cântecele lor atunci când vor ceva.

 

Sursa articolului: Shiba Inu

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart